Riool verstopt Soest

Een riolering verstopping in Soest lossen wij graag voor u op!

Veel verstoppingen ontstaan door verkeerd gebruik van de riolering. Raakt uw riool verstopt in Soest door vet of door vochtige doekjes? Dan kan onze rioolvakman dit probleem vandaag nog voor u oplossen. Woont of werkt u in Soest en heeft u vandaag nog behoefte aan de hulp van onze specialist? Bel ons dan nu voor afspraak!

Riolering verstopt? Daar is een rioolvakman voor!

U vraagt zich misschien af waarom u een rioolvakman - en geen loodgieter - zou moeten bellen voor een verstopping. Het antwoord: er zit wel degelijk verschil tussen de twee specialisten. Zo is een loodgieter een expert in het oplossen van problemen met de watertoevoer. Voor een lekkende kraan of problemen met uw cv-ketel kunt u hem het beste bellen.

Een rioolvakman heeft zich daarentegen meer gespecialiseerd in de werking van het riool. Hij houdt zich puur bezig met de afvoer van afvalwater en resten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met verstoppingen. De rioolvakman beschikt dus altijd over specifiek gereedschap om verstoppingen op te lossen.

Wat gebruikt de rioolvakman voor een verstopt riool?

In de servicewagen van onze vakman zitten verschillende soorten gereedschappen. Met bepaalde materialen kunnen verstoppingen worden verwijderd. Met andere kunnen inspecties en reparaties worden uitgevoerd. Wat de vakman gebruikt is natuurlijk afhankelijk van de ernst van het probleem. Zo kan hij het volgende gereedschap inzetten:

 • hogedrukreiniger
 • verenmachine
 • rioolcamera
 • rookgenerator
 • handgereedschap
 • gasdetectiemeters
 • reserveonderdelen (bijv. sifons)
De meeste verstoppingen worden mechanisch verwijderd. De leidingen worden dan tegelijkertijd goed gereinigd. De vakman bepaalt altijd wel gereedschap gebruikt moet worden. Zo kunnen bepaalde blokkades beter door een hogedrukreiniger dan door een verenmachine worden verwijderd. Preventief doorspuiten van de leidingen is ook mogelijk: zo voorkomt u (nieuwe) verstoppingen.

Riool verstopt: zo komen de kosten tot stand

Stelt u zich eens voor: de vakman moet een verstopping verwijderen, maar hij stuit eveneens op een lekkage. Hij zal de leidingen dus niet alleen moeten schoonmaken, maar ook moeten repareren. De kosten voor de ingreep zullen dan wat hoger uitvallen. Niet voor niets vraagt de expert zich altijd het volgende af bij een opdracht als hij een prijs moet bepalen:

 1. Waardoor is het riool verstopt geraakt?
 2. Is deze verstopping wel makkelijk bereikbaar?
 3. Welk gereedschap is nodig voor verwijdering van de blokkade?
 4. Dient er ook een inspectie te worden uitgevoerd?
 5. Welk gereedschap is nodig voor eventuele reparaties?
 6. Hoeveel uren zijn nodig om het probleem op te lossen?

Riolering verstopt in Soest? Onze kwaliteiten zijn uw voordelen!

U kunt ons naar een prijsopgave vragen. Onze vakman staat u graag te woord en beantwoordt ook graag al uw andere vragen. Uiteraard mag u ook meteen een afspraak met ons maken. Woont u in Soest of omgeving? Bel dan ons nummer!

 1. U krijgt binnen 24 uur hulp.
 2. U kunt ons op elke dag van het jaar bellen.
 3. U wordt door een lokale vakman geholpen.
 4. U kunt rekenen op milieuvriendelijke oplossingen.
 5. U krijgt een duidelijke prijsberekening.
 6. U krijgt vrijblijvende tips bij iedere ingreep.

Riool verstopt Soest?

Wij staan 24/7 voor u klaar!